ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 6957219988 - ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ €49!

Απολέπιση: κάντε τη σωστά

Mario badescu strawberry scrub

Αρκεί να ακούσεις τις λέξεις πίλινγκ ή scrub για να καταλάβεις ότι μιλάμε για απολέπιση (exfoliation).

Η απολέπιση αποτελεί μία απαραίτητη διαδικασία περιποίησης, τόσο του προσώπου όσο και του σώματος, καθώς καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τα οποία όταν πεθαίνουν “κάθονται” στην επιφάνεια της επιδερμίδας, και επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος.

Βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, χαρίζει βελούδινη αίσθηση και λάμψη, συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος (σσ. τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα), στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, ακόμη και στη λείανση των λεπτών γραμμών του προσώπου. Επιπλέον, αυξάνει την ικανότητα του δέρματος να απορροφά το νερό και τα προϊόντα περιποίησης, αφού απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι απολέπισης:
Μηχανική απολέπιση: Πρόκειται για το τρίψιμο του δέρματος ώστε να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα, το οποίο γίνεται με σφουγγάρι, ειδικό βουρτσάκι, πανί με μικροΐνες ή με τα ειδικά προϊόντα που περιέχουν καθαριστικούς κόκκους (μικρο-σφαιρίδια, κρυστάλλους ζάχαρης ή αλατιού, τρίμματα αμύγδαλου, κ.α.).

Χημική απολέπιση: Πρόκειται για την απολέπιση που προκαλείται από τη χρήση ουσιών που αντιδρούν με το δέρμα, οι οποίες συνήθως περιέχουν ένζυμα φρούτων, σαλικυλικό, γλυκολικό ή μηλικό οξύ. Οι ουσίες αυτές εφαρμόζονται από δερματολόγο ή σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις μέσα από προϊόντα κατάλληλα για οικιακή χρήση.

Κάθε πότε κάνουμε απολέπιση;
Πρόσωπο: Μία φορά την εβδομάδα αν έχετε ξηρό δέρμα ή ακμή, δύο φορές αν έχετε λιπαρό ή μεικτό και 2 φορές το μήνα αν έχετε ευαίσθητo.
Πως: Καθαρίστε το πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του μακιγιάζ. Βρέξτε το και εφαρμόστε το απολεπιστικό προϊόν τρίβοντας με ήπιες κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.
Σώμα: Μέρα παρά μέρα μπορείτε να κάνετε απολέπιση επιμένοντας στα δύσκολα σημεία (γόνατα, αγκώνες).
Πως: Σε στεγνό δέρμα απλώστε τη κρέμα απολέπισης. Τρίψτε με ένα μαλακό σφουγγάρι ή με τις παλάμες ακολουθώντας ομοιόμορφες κυκλικές κινήσεις για τρία λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε με άφθονο χλιαρό νερό και συνεχίστε το ντους σας.

Θυμηθείτε:
– Η απολέπιση είναι απαραίτητη για να απαλλαγεί η επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα, τις σκόνες και τα υπολείμματα μακιγιάζ, που κλείνουν τους πόρους του δέρματος και προκαλούν ερεθισμούς.
– Μην τρίβετε τη επιδερμίδα σας δυνατά αν έχετε ευαίσθητη ή ακνεϊκή επιδερμίδα. Κάντε απαλό μασάζ για λίγη ώρα με κυκλικές κινήσεις και μετά ξεβγάλτε πολύ καλά με χλιαρό νερό.
– Αν έχετε ακμή επιλέξτε προϊόντα σε μορφή μάσκας/κρέμας.
– Μετά την απολέπιση ενυδατώστε πολύ καλά την επιδερμίδα σας.
– Η καλύτερη στιγμή για απολέπιση είναι την ώρα του μπάνιου, λόγω των υδρατμών που δημιουργούνται.
Τέλος, στην αγορά θα βρείτε πολλών ειδών προϊόντα απολέπισης ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας, χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.

Μαρία Σταμούλη
Made in Heart