ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 6957219988 - ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ €49!

Πώς επιλέγουμε το σωστό foundation

Πώς επιλέγουμε το σωστό foundation

Όλες έχουμε χρησιμοποιήσει έστω μια φορά ένα foundation που δεν ήταν το κατάλληλο. Σε αυτή την ανάρτηση, θα μάθουμε πώς επιλέγουμε το σωστό και οτιδήποτε άλλο πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πριν οποιαδήποτε αγορά.

Είδη foundation
Υγρό: Συνήθως έχει ανάλαφρη σύνθεση, ταιριάζει στους περισσότερους τύπους δέρματος και απλώνεται εύκολα (με τα χέρια, με πινέλο ή με σφουγγαράκι). Τα υγρά foundation χωρίζονται νοητά σε δύο κατηγορίες, αυτά που είναι αρκετά ελαφριά και απευθύνονται σε επιδερμίδες χωρίς ατέλειες και τα πιο πηχτά που παρέχουν υψηλή κάλυψη. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται πούδρα για μεγαλύτερη διάρκεια και ματ αποτέλεσμα.
Compact: Η υφή του είναι ελαφριά, λόγω της σύνθεσής του και προσφέρει μέτρια προς μεγάλη κάλυψη σε επιδερμίδες με ατέλειες.
Σε μορφή πούδρας: Είναι ιδανικό για νεαρές ή μεγαλύτερες ηλικίες. Στις νεαρές ηλικίες δεν επιβαρύνει το δέρμα και στις μεγαλύτερες ηλικίες βοηθάει να κρυφτούν οι ρυτίδες χωρίς στην πορεία να βγαίνουν “φόρα παρτίδα”.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα
Τα ματ foundation προσφέρουν ματ τελείωμα και απορροφούν τη γυαλάδα. Είναι κατάλληλα για μεικτές-λιπαρές επιδερμίδες.
Τα σατινέ foundation χάρη στις χρωστικές ουσίες που περιέχουν, προσδίδουν λάμψη και φωτεινότητα. Είναι κατάλληλα για τα πιο ξηρά και ώριμα δέρματα.
Τα ημι-ματ foundation ταιριάζουν στους περισσότερους τύπους επιδερμίδας, χαρίζοντας μέτρια προς καλή κάλυψη και φυσικό αποτέλεσμα.

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας
Αν το δέρμα σας είναι ξηρό επιλέξτε ένα foundation σε υγρή ή κρεμώδη μορφή.
Αν το δέρμα σας είναι μεικτό χρησιμοποιήστε foundation σε μορφή πούδρας (compact).
Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό προτιμήστε ένα προϊόν σε μορφή πούδρας (compact) ή υγρό με σύνθεση oil-free.

Tips
◄ Οι βάσεις στους τόνους του κίτρινου είναι πιο κολακευτικές για τις μεσογειακές επιδερμίδες.
◄ Το χειμώνα είμαστε πιο ανοιχτόχρωμες απ’ ότι τους καλοκαιρινούς μήνες. Tο αγαπημένο μας foundation, το καλοκαίρι φαίνεται ακατάλληλο και αν μαυρίζετε χρειάζεστε διαφορετική απόχρωση.
◄ Στα καταστήματα τις περισσότερες φορές το φως είναι ακατάλληλο και μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται διαφορετική. Δοκιμάστε το foundation σε φυσικό φως.
◄ Για να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση, δοκιμάστε το foundation κάτω από το σαγόνι.
◄ Δώστε λίγο χρόνο στο foundation να αντιδράσει (να οξειδωθεί) για να δείτε αν επιλέξατε όντως το σωστό χρώμα.
◄ Αν θέλετε να κάνετε μακιγιάζ για κάποια ιδιάζουσα περίσταση, αποφύγετε τα foundation που έχουν αντηλιακό δείκτη προστασίας spf γιατί στις φωτογραφίες το αποτέλεσμα θα φαίνεται πιο λευκό.
Μαίρη Α. Σταμούλη
www.madeinheart.gr