ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 6957219988 - ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ €49!

Δέρμα χωρίς σπυράκια. Γίνεται;

Προϊόντα για δέρματα με ακμή μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Συμβουλές για δέρμα χωρίς σπυράκια.

1) Μην το παρακάνετε με το πλύσιμο
Το πολύ συχνό πλύσιμο του προσώπου ερεθίζει το δέρμα και επιδεινώνει την ακμή. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα απολέπισης και τα σαπούνια που περιέχουν “σκληρά” χημικά. Αν έχετε ακμή ή τάση για ακμή, πλένετε τις περιοχές που έχουν ακμή ή τάση για ακμή με ένα μαλακό καθαριστικό και ζεστό νερό.

2) Επιλέξτε μη λιπαρά προϊόντα καθαρισμού
Τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου με ενδείξεις όπως μη λιπαρό (oil free), μη φαγεσωρογόνο (non comedogenic), για λιπαρές επιδερμίδες, με τάση ακμής, κ.λπ., δεν κλείνουν τους πόρους, ούτε δημιουργούν μπιμπίκια και ακμή.

3) Μην στερείστε τα φαγητά που σας αρέσουν
Είναι μύθος ότι η σοκολάτα και τα λιπαρά φαγητά προκαλούν μπιμπίκια. Η ακμή προκύπτει όταν οι πόροι κλείνουν από έλαια, κύτταρα της επιδερμίδας και φυσιολογικά βακτήρια, τα οποία προκαλούν φλεγμονές. Αν παρατηρήσετε πως κάποια φαγητά προκαλούν σπυράκια, τότε να τα αποφύγετε. Αλλά μην στερηθείτε την πίτσα ή τη σοκολάτα για να μην βγάζετε σπυράκια.

4) Πίνετε πολύ νερό
Πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρείτε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο. Επίσης, φροντίστε ώστε η διατροφή σας να περιέχει πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη Α και Ε, οι οποίες προσφέρουν αποδεδειγμένα οφέλη στο δέρμα. Πράσινα λαχανικά με φύλλα, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ενώ η βιταμίνη Α βρίσκεται μεταξύ άλλων σε φρούτα και λαχανικά, όπως τα καρότα, τα ροδάκινα, οι πιπεριές και τα πεπόνια.

5) Μη χρησιμοποιείτε “βαριά” καλλυντικά με βάση λιπαρές ουσίες
Πώς θα τα ξεχωρίσετε; Ακολουθήστε αυτή τη βασική γραμμή: οι βάσεις (foundation) και τα ρουζ σε υγρή μορφή σε γενικές γραμμές κλείνουν τους πόρους, ενώ τα αντίστοιχα προϊόντα σε σκόνη συνήθως όχι. Όποια βάση και αν χρησιμοποιείτε όμως, ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας προτού το τοποθετήσετε, για να κλείσουν οι πόροι και όσο κουρασμένες και αν είστε, αφαιρέστε το προτού κοιμηθείτε.

6) Διαλέξτε μη λιπαρή ενυδατική κρέμα
Η ενυδατική κρέμα που θα διαλέξετε πρέπει να γράφει στην ετικέτα ότι προορίζεται για δέρματα σαν το δικό σας. Άλλου τύπου προϊόντα ενυδάτωσης πιο λιπαρά από όσο πρέπει θα φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας σας και θα επιδεινώσουν την ακμή. Ίσως διστάζετε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικά προϊόντα, πιστεύοντας πως κάνουν τα σπυράκια χειρότερα. Αυτό δεν ισχύει, καθώς ένα καλό προϊόν ενυδάτωσης ηρεμεί το δέρμα και το διατηρεί υγιές. Ανεξαρτήτως τύπου δέρματος, το υγιές δέρμα είναι το ενυδατωμένο δέρμα.

7) Μην “σπάτε” τα σπυράκια σας
Η διαδικασία αυτή δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Αντισταθείτε στον πειρασμό, αφού το μόνο που θα πετύχετε είναι να καθυστερήσετε την επούλωση και να διακινδυνεύσετε να μείνει σημάδι. Επίσης, σπάζοντας τα σπυράκια, δημιουργείτε άνοιγμα στην επιδερμίδα, επιτρέποντας την είσοδο στα μικρόβια, τα οποία συχνά δημιουργούν φλεγμονές και σημάδια.

8) Χρησιμοποιήστε τη φαρμακευτική σας θεραπεία όπως σας είπε ο δερματολόγος
Οι θεραπείες κατά της ακμής δεν έχουν αποτέλεσμα από τη μία μέρα στην άλλη. Οι περισσότερες θέλουν μέχρι και οκτώ εβδομάδες καθημερινής χρήσης μέχρι να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα και ίσως χρειαστούν μέχρι και έξι μήνες για να καθαρίσει το δέρμα σας εντελώς. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι γιατροί προτείνουν να συνεχιστεί η χρήση της θεραπείας, ακόμα και όταν το δέρμα έχει καθαρίσει. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας επακριβώς. Η υπερβολική χρήση αυτών των φαρμάκων ερεθίζει το δέρμα, ενώ η ελλιπής χρήση δεν έχει αποτέλεσμα.

9) Εξετάστε όλες τις θεραπείες κατά τις ακμής
Δεν χρειάζετε να ζείτε με την ακμή και τα μπιμπίκια. Αν η θεραπεία που χρησιμοποιείτε τώρα δεν έχει αποτέλεσμα, μιλήστε με το γιατρό σας για εναλλακτικές θεραπείες. Κάποια από τις θεραπείες αυτές είναι πιο κατάλληλη για το δικό σας δέρμα.

10) Φορέστε μη λιπαρά αντιηλιακά
Χρησιμοποιείτε αντιηλιακό προσώπου μη λιπαρό ή ενυδατική κρέμα με προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Αναζητήστε προϊόντα μη λιπαρά που δεν κλείνουν τους πόρους.

11) Μη χρησιμοποιείτε λιπαρά προϊόντα για τα μαλλιά
Προϊόντα για τα μαλλιά όπως τα ζελέ κλείνουν τους πόρους του δέρματος όταν τα μαλλιά σας ακουμπούν στο πρόσωπο. Διατηρήστε τα μαλλιά σας καθαρά και λουστείτε καθημερινά αν είναι λιπαρά.

12) Κρατήστε μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας
Τα μαλλιά περιέχουν έλαια που κλείνουν τους πόρους του δέρματος, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα styling. Προσπαθήστε να κρατάτε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας όσο περισσότερο μπορείτε.

13) Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας
Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας και όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, προσπαθήστε να μην ακουμπά στο πρόσωπό σας. Τα χέρια μας και τα τηλέφωνα μεταφέρουν έλαια και μικρόβια που προκαλούν ερεθισμούς. Επίσης, ο ιδρώτας επιδεινώνει την ακμή, οπότε αν ιδρώσετε, καθαρίστε το πρόσωπό σας όσο πιο σύντομα γίνεται.

14) Όταν βάζετε κρέμες ή μακιγιάζ στο πρόσωπό σας…
χρησιμοποιήστε βαμβάκι, σφουγγαράκι ή κάτι ανάλογο. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τα χέρα σας, τότε πλύνετέ τα πολύ καλά και χρησιμοποιήστε μόνο τις άκρες των δακτύλων. Τα χέρια μας μεταφέρουν έλαια και μικρόβια που επιδεινώνουν την ακμή. Επίσης, το μακιγιάζ πρέπει να μπαίνει πάντα σε πολύ καθαρό δέρμα.

Πηγή: Web MD

Προϊόντα για δέρματα με ακμή μπορείτε να βρείτε εδώ.