ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 6957219988 - ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ €49!

Mario Badescu Τύπος Δέρματος!

Το πρώτο βήμα για μια σωστή και δραστική αγωγή για την περιποιήση της επιδερμίδας είναι η σωστή διάγνωση του τύπου δέρματος.

Παρακάτω παρατίθενται οι διάφοροι τύποι δέρματος:

ΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ C

Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό σε ορισμένα σημείακαι ξηρό σε άλλα, τότε έχετε μεικτό τύπο δέρματος που είναι και ο πιο συνηθισμένος.

Χαρακτηριστικά, οι περιοχές γύρω από τα μάγουλα, τα μάτια και το λαιμό είναι ξηρές, ενώ η περιοχή (ταυ) από το πηγούνι μέχρι τη μύτη και το μέτωπο είναι λιπαρή.

Επειδή κάθε περιοχή έχει τις δικές της ανάγκες, το μεικτό δέρμα είναι το πιο δύσκολο στη σωστή και κατάλληλη φροντίδα και απαιτεί προσεκτική επιλογή προϊόντων.

ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ Ο

Έχει το δέρμα σου τάση για ακμή, μαύρα στίγματα ή ατέλειες; Αν ναι, πιθανώς έχεις λιπαρό δέρμα.

Σε αυτόν τον τύπο δέρματος, αδένες παράγουν περισσότερη λιπαρότητα κάνοντας το δέρμα τραχύ, γυαλιστερό και με ατέλειες.

Υπάρχει όμως ένα πλεονέκτημα σε αυτό τον τύπο δέρματος : η επιφάνεια της επιδερμίδας που καλύπτεται με τα έλαια των αδένων, φυλάσει την υγρασία του δέρματος μειώνοντας την τάση για λεπτές γραμμές κα ρυτίδες.

ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ D

Το ξηρό δέρμα είναι πολύ λεπτό, αφυδατωμένο και σχεδόν με αόρατους πόρους.

Επειδή οι αδένες δεν παράγουν πολλά έλαια για να ενυδατώνουν την επιδερμίδα, είναι συνήθως με ερεθισμούς και έχει μεγαλύτερη τάση για λεπτές γραμμές και ρυτίδες από νεαρή ηλικία.

Εξαιτίας αυτού είναι απαραίτητο να επιλέγονται προϊόντα που ενυδατώνουν και φροντίζουν την επιδερμίδα σε βάθος.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ S

Ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι ένα ή συνδιασμός από τα παρακάτω : ευερέθιστο δέρμα, κόκκινο , με εξανθήματα, με ατέλειες, πολύ λεπτό, ή με σπασμένες φλέβες.

Γενικά το ευαίσθητο δέρμα απαίτει πολύ ιδιαίτερη φροντίδα και προϊόντα που περιέχουν Aloe vera, χαμομήλι, keratoplast και άλλα μαλακτικά και καταπραϋντικά συστατικά.

Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να μετατραπεί σε λιπαρό, ξηρό, προβληματικό ή μεικτό δέρμα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Προβληματικό αποκαλούμε το δέρμα που είναι λιπαρό με τάση για ακμή και μαύρα στίγματα.

Είναι πολύ συνηθισμένος τύπος , χρειάζεται προϊόντα για βαθύ καθαρισμό που απομακρύνουν την έντονη λιπαρότητα χωρίς όμως να ξηραίνουν ή να ερεθίζουν την επιδερμίδα.