ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 6957219988 - ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ €49!

Καθαρισμός προσώπου: τρία απλά βήματα για δέρμα που λάμπει

Στην ηλικία των 18-20 οι περισσότερες κοπέλες ξεκινάνε να χρησιμοποιούν τα πρώτα τους καλλυντικά χωρίς όμως να καθαρίζουν σωστά το πρόσωπό τους. Κάποιες κοπέλες (το έκανα και εγώ κάποτε…) δεν καθαρίζουν καθόλου το πρόσωπό τους αν δεν έχουν βαφτεί. Μεγάλο λάθος! Πρέπει να καθαρίζουμε, κάθε βράδυ, το πρόσωπό μας γιατί ό,τι περιέχει η ατμόσφαιρα “κολλάει” πάνω στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύρα στίγματα και να φράζουν οι πόροι.

Ξεκινάμε… με ένα βαμβακάκι τύπου pads (και το κανονικό καλό είναι, αλλά αυτό δεν αφήνει τριχούλες) άπλωσε γαλάκτωμα σε όλο το πρόσωπο κάνοντας κυκλικές κινήσεις και μετά ξέπλυνε το πρόσωπό σου με αρκετό -χλιαρό- νερό. Στη συνέχεια με ένα σαπούνι (όπως το Shiseido Ibuki Gentle Cleanser) πλύνε το πρόσωπό σου καλά, ώστε να φύγουν όσα υπολείμματα έμειναν από το γαλάκτωμα και ξέπλυνε πάλι με αρκετό -χλιαρό- νερό. Τέλος (αυτό το βήμα αν έχεις ήδη βαρεθεί μπορείς να το παραλείψεις) με ένα καθαρό pads πέρασε το πρόσωπό σου με λοσιόν (όπως το Mario Badescu Glycolic Acid Toner) και μετά βάλε την ενυδατική σου ή ό,τι άλλο χρησιμοποιείς (μια καλή επιλογή είναι το Bulgarian Rosewater Toner).

Είμαι σίγουρη ότι σας φάνηκε περίπλοκη η διαδικασία… και εμένα έτσι μου φαινόταν στο παρελθόν. Ευγνωμονώ όμως τη μαμά μιας φίλης που μου είπε ότι ένα υγιές πρόσωπο μπορεί να αναδείξει την προσωπικότητά μας και, γιατί όχι, να μας φτιάξει την διάθεση!

Μαίρη Α. Σταμούλη
www.madeinheart.gr