ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 6957219988 - ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ €49!

Εύκολο ξύρισμα, μέρος 2ο

5 βήματα πιο κοντά στο τέλειο ξύρισμα

1) Πετάξτε το παλιό ξυράφι
Μιας χρήσης ή με διπλή/τριπλή λεπίδα, όποιο και να προτιμάτε, το ίδιο κάνει. Μόλις όμως αρχίσετε να αισθάνεστε ότι τραβάει τις τρίχες αντί να τις κόβει, έχει έρθει η ώρα να το αντικαταστήσετε. Οι στομωμένες λεπίδες προκαλούν κοκκινίλες και ερεθισμούς στο δέρμα.
Οι λεπίδες στομώνουν περισσότερο επειδή οξειδώνονται και σκουριάζουν, και λιγότερο από τη χρήση. Για να σας κρατήσει περισσότερο, λοιπόν, στεγνώστε το ξυράφι σας μετά το ξύρισμα.

2) Χρησιμοποιήστε πινέλο
Κρέμα ή τζελ, ό,τι κι αν σας βολεύει, το ίδιο κάνει. Ό,τι όμως και αν διαλέξετε, απλώστε το με πινέλο, όχι με τα χέρια σας. Το πινέλο δημιουργεί πιο πλούσια σαπουνάδα και ανασηκώνει τα γένια, διευκολύνοντας το ξύρισμα.

3) Ξυριστείτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όλοι το έχουμε ακούσει: ποτέ μην ξυρίζεστε ανάποδα από τη φορά τις τρίχας, γιατί κάποιες τρίχες θα γυρίσουν προς τα μέσα. Αντί όμως να ξυρίζεστε ακολουθώντας τη φορά της τρίχας, δοκιμάστε κάτι ενδιάμεσο: ξυριστείτε κάθετα, από το αυτί προς τη μύτη, με μαλακές κινήσεις προς τα κάτω. Θα πετύχετε το βαθύ ξύρισμα που θέλετε, αλλά χωρίς τους ερεθισμούς

4) Ξέπλυμα και στέγνωμα
Μετά το ξύρισμα, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό και στεγνώστε το με μαλακές κινήσεις, χωρίς να το τρίβετε. Το τρίψιμο προκαλεί ερεθισμούς.

5) Απλώστε aftershave
Χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν για μετά το ξύρισμα, για να καταπραΰνετε το δέρμα, αλλιώς θα ξεραθεί και θα “τραβάει”. Τέλος, περιμένετε τουλάχιστον ένα 24ωρο προτού ξυριστείτε ξανά, για να έχει το δέρμα σας χρόνο να επανέλθει.