ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 6957219988 - ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ €49!

5 απλά βήματα για όμορφο δέρμα

1. Μην υποτιμάτε τη δύναμη της ενυδάτωσης
Όποιον τύπο δέρματος και αν έχετε, αν μπορείτε να επενδύσετε σε ένα μόνο προϊόν περιποίησης, η καλύτερη επένδυση είναι μία καλή ενυδατική κρέμα. Όταν το δέρμα είναι ξερό, κάθε λεπτή γραμμή, ρυτίδα ή ατέλεια γίνεται πολύ πιο έντονη.

2. Η καλύτερη αντιγήρανση είναι η αντιηλιακή προστασία
Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο με σκοπό την αντιγήρανση και προτού χρειαστεί να επενδύσετε σε ακριβές αντιγηραντικές κρέμες, βάλτε αντιηλιακό. Εκτός από την πρωταρχική του δουλειά (να σας προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος), διατηρεί το δέρμα σας νεότερο.

Ο ήλιος επηρεάζει τη δημιουργία κολλαγόνου στο δέρμα. Χωρίς κολλαγόνο, το δέρμα δεν μπορεί να διατηρήσει τη νεανική, ενυδατωμένη, άνευ ρυτίδων, υφή του. Η έκθεση στον ήλιο γερνάει το δέρμα πριν την ώρα του. Όπως ξέρουμε, τα αντιηλιακά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους όσο περνάει η ώρα, για αυτό πρέπει να ξαναβάλουμε μετά από μία με δύο ώρες.

Αυτό όμως δεν είναι εφαρμόσιμο τις ημέρες που πηγαίνουμε στη δουλειά μας και πρέπει να φορέσουμε μακιγιάζ. Τις ημέρες αυτές μπορείτε όμως να απλώσετε μία αντιηλιακή κρέμα, ή μία ενυδατική κρέμα με υψηλή αντιηλιακή προστασία, το foundation, αν χρησιμοποιείτε, και από πάνω μία πούδρα με μεταλλικά στοιχεία (mineral powder). Αυτές οι πούδρες έχουν φυσική αντιηλιακή δράση και επειδή δεν “χτίζονται” στο δέρμα, μπορείτε να την ανανεώνετε μέσα στην ημέρα, ανανεώνοντας έτσι την αντιηλιακή σας προστασία.

3. Το μικρό μυστικό του σωστού καθαρισμού
Αν πιστεύετε στην κλασσική συνταγή “σαπούνι και νερό” ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Ο δερματολόγος σας πιθανώς θα συμφωνήσει με την άποψη ότι η καλύτερη συνταγή για τον καθαρισμό προσώπου είναι η φειδωλή χρήση ενός απαλού καθαριστικού.

Ο πολύ συχνός καθαρισμός όχι μόνο δεν βοηθάει το δέρμα αλλά, αν χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά, όπως το σαπούνι, του κάνει κακό. Το δέρμα διαθέτει ένα στρώμα λιπιδίων που το προστατεύει και το διατηρεί υγιές. Καθαρίζοντας το δέρμα περισσότερες από δύο φορές την ημέρα, αυτό το προστατευτικό στρώμα χάνεται και το δέρμα ξεραίνεται.

4. Κάθε δουλειά χρειάζεται το σωστό εργαλείο
Ακόμα και αν αγοράσετε τα ακριβότερα καλλυντικά στην αγορά, αν δεν χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα εργαλεία για την εφαρμογή τους, τα οφέλη τους θα χαθούν.
Όταν λέμε “τα σωστά” εργαλεία, εννοούμε το εξής: τα πινέλα θα πρέπει να είναι μαλακά και να τα νιώθετε απαλά στο δέρμα σας, αλλά και αρκετά παχιά και δυνατά ώστε να μπορεί το προϊόν να μετακινηθεί στην επιφάνεια του δέρματός σας. Η επικρατούσα άποψη είναι πως αν βάλετε σκιά ή ρουζ σε ένα πινέλο και το χρώμα πέσει προτού φτάσει στο πρόσωπό σας, τότε κρατάτε ένα κακό πινέλο.

5. Ανανεώστε τα μαλλιά και το μακιγιάζ σας κάθε δύο χρόνια
Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε πότε αλλάξατε για τελευταία φορά το στυλ των μαλλιών και του μακιγιάζ σας, τότε έχετε ήδη αργήσει πολύ.
Η συχνή αυτή αλλαγή, εκτός ότι ανεβάζει τη διάθεσή σας, κρατάει την εμφάνισή σας σύγχρονη και μέσα στα πράγματα. Αν δεν είστε βέβαιη προς τα πού πρέπει να κινηθείτε, κάντε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, ή συμβουλευτείτε τους επαγγελματίες (κομμωτές/τριες, μακιγιέρ/γιέζ που εμπιστεύεστε).
Πηγή: WebMD

Share this post