ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 6957219988 - ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ €49!

Μακιγιάζ – 5 συχνά λάθη

 1. Υπερβολική ποσότητα ρουζ

Το ρουζ πρέπει να δείχνει φυσικό και λαμπερό. Η μεγάλη ποσότητα ρουζ κάνει τα μακιγιάζ να δείχνει “ψεύτικο”. Για να βεβαιωθείτε πως έχετε φορέσει τη σωστή ποσότητα ρουζ κάντε το εξής: φορέστε το ρουζ πρώτο από όλα. Αν σας φανεί πως με λίγο lip gloss και μάσκαρα έχετε το τέλειο φυσικό αποτέλεσμα, τότε το ρουζ είναι όπως θα έπρεπε να είναι.

Όσο για το χρώμα που πρέπει να διαλέξετε, οι πιο φυσικές αποχρώσεις κινούνται μεταξύ του ροζ και του ροδακινί. Αν δίνει και ελαφριά λάμψη, ακόμα καλύτερα. Και να θυμάστε πως δεν φτάνει μόνο το σωστό χρώμα, πρέπει να το βάλετε και στο σωστό σημείο. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χαμογελάσετε και να απλώστε μια μικρή ποσότητα ρουζ στα ζυγωματικά σας, αποφεύγοντας να πλησιάσετε πολύ κοντά στη μύτη.

2. Λάθος απόχρωση foundation

Αν η απόχρωση της βάσης που χρησιμοποιείτε δεν είναι η κατάλληλη, τότε το πρόσωπό σας θα δείχνει αφύσικο. Ακόμα και αν το έχετε “σβήσει” σωστά στο σημείο που χωρίζεται το πρόσωπο από το λαιμό, η διαφορά παραμένει.

Σκεφτείτε το εξής: το δέρμα σας ίσως είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από την ημέρα που αγοράσατε το foundation σας, ανάλογα με την έκθεσή σας στον ήλιο. Ο ήλιος επιδρά στο δέρμα μας ακόμα και αν έχουμε εκτεθεί λίγη ώρα ή είναι χειμώνας. Για να πετύχετε την τέλεια απόχρωση, προμηθευτείτε δύο βάσεις: μία πιο σκούρα και μία πιο ανοιχτή. Αναμιγνύοντας τις δύο βάσεις ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας τη συγκεκριμένη ημέρα, θα έχετε πάντοτε τέλεια, φυσική κάλυψη

3. Υπερβολικό μακιγιάζ

Επιλέξτε ένα μόνο χαρακτηριστικό του προσώπου σας για να τονίσετε. Αν θέλετε έντονα μάτια, φορέστε ένα απαλό lip gloss στα χείλη. Αν προτιμήσετε έντονα χείλια, χρωματίστε τα μάτια σας διακριτικά. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

4. Ένα μόνο χρώμα στα μάτια

Μην κάνετε το μεγάλο μεγάλο λάθος να απλώσετε ένα μόνο χρώμα σκιάς στα μάτια σας. Δείχνει τελείως αφύσικο και, αν έχετε επιλέξει κάποια απόχρωση του μπλε, θα φαίνεστε πολύ κουρασμένη.
Ο καλύτερος τρόπος να απλώσετε σκιά στα μάτια είναι να τοποθετήσετε μία ανοιχτόχρωμη βάση (κατά προτίμηση λευκή) και κατόπιν να συνδυάσετε δύο (ή το πολύ τρία) χρώματα της επιλογής σας, τα οποία θα “σβήνουν” το ένα μέσα στο άλλο.

5. Κραγιόν ή μολύβι έξω από τη γραμμή των χειλιών

Αυτή η τεχνική ΔΕΝ κάνει τα χείλη να δείχνουν μεγαλύτερα. Ο μόνος τρόπος να κάνουμε τα χείλη μας να δείχνουν πιο γεμάτα με το μακιγιάζ είναι το σωστό χρώμα και η λάμψη.

Επιλέξτε ένα χρώμα πολύ κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών σας (μέχρι δύο τόνους πιο σκούρο). Τοποθετήστε το μέχρι τη φυσική γραμμή των χειλιών και ούτε χιλιοστό πιο έξω. Μετά απλώστε ένα lip gloss, διάφανο ή στο χρώμα που προτιμάτε. Το φως ανακλάται στο lip gloss, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση των μεγαλύτερων χειλιών.